Δικηγόροι

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΑΡΟΣ

Ο Απόστολος Τζαρός σπούδασε Νομική στο Δ.Π.Θ. και Θεολογία στο Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης (B.G.F.) στην Κρατική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου στην πατρολογία και συγκεκριμένα στον άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή.

Από το 2004 διατηρεί το δικηγορικό γραφείο Intrajure στην Θεσσαλονίκη. Δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω από το 2013. Χειρίζεται υποθέσεις ποινικού δικαίου. Ναρκωτικά, απάτες, φόνοι, ληστείες, αρχαιοκαπηλείες είναι ορισμένες από αυτές.

Συνεργαζόμαστε με ψυχιάτρους, για ιατρικές πραγματογνωμοσύνες, γραφολόγους και άλλες ειδικότητες.

Όμως το οικονομικό έγκλημα και ιδίως οι λίστες τραπεζών εξωτερικού αποτέλεσαν επανειλημμένα προϊόν ενασχόλησης. Για τον χειρισμό των οικονομικών εγκλημάτων, την καλύτερη επεξεργασία των δικογραφιών και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότερη υπεράσπιση των εντολέων συνεργάζεται με έμπειρους λογιστές και υπεύθυνους λογιστές Ανωνύμων Εταιρειών.

Αναλαμβάνουμε την υπόθεση από τον ανακριτή μέχρι και την άσκηση αναίρεσης ενώπιον του ακυρωτικού. Συντάσσουμε απολογητικά υπομνήματα, ενστάσεις κατά της απευθείας παραπομπής, αυτοτελείς ισχυρισμούς και κάθε είδους ένσταση του κώδικα ποινικής δικονομίας. Παριστάμεθα ενώπιον του δικαστηρίου, ασκούμε ένδικα βοηθήματα και μέσα κάθε είδους. Στο στάδιο εκτέλεσης της ποινής διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην μετατροπή της ποινής σε κοινωνική εργασία.

Το πειθαρχικό δίκαιο όλων των δημοσίων υπαλλήλων, λειτουργών και στρατιωτικών είναι θέμα της ειδίκευσής μας. Πανεπιστημιακοί, τελωνειακοί, λιμενικοί, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πυροσβέστες, ιατροί του Ε.Σ.Υ., ιερείς. Το πειθαρχικό δίκαιο των ιερέων της εκκλησίας της Ελλάδος είναι και το θέμα της εκπονούμενης διδακτορικής διατριβής μου. Ιδιαίτερα σήμερα με την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου και τις επιπτώσεις ενός πειθαρχικού αδικήματος, η αποτελεσματική υπεράσπιση από έμπειρους δικηγόρους από την πρώτη στιγμή της κλήσης σε απολογία αποτελει κομβικό σημείο της επιτυχούς έκβασης της πειθαρχικής για τον κατηγορούμενο διαδικασίας. Η συνέχιση της διαδικασίας ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων αποτελεί τμήμα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

Στον τομέα του εμπορικού δικαίου χειριζόμαστε υποθέσεις εξυγείανσης, διαδικασία πτώχευσης καθώς και το σχέδιο αναδιοργάνωσης εταιρειών.

Συντάσσουμε μισθωτήρια εμπορικών κατά παραγγελία ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε εντολέα.

Συμβάσεις εθνικών και διεθνών μεταφορών εμπορευμάτων αποτελεί μέρος της ενασχόλησής μας.

Οι μεταφράσεις προς τις γαλλικές αρχές οφείλουν να έχουν την υπογραφή του κατά τόπον γαλλικού προξενείου. Ο Απόστολος Τζαρός είναι ένας από τους διαπιστευμένους μεταφραστές στου γαλλικού προξενείου της Θεσσαλονίκης και αναλαμβάνει μεταφράσεις από την γαλλική γλώσσα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2310551001 και 6973916664

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΝΑΣΗ

Η Λαμπρινή Νάσση είναι μάχιμος δικηγόρος τόσο της Νέας Υόρκης όσο και της Ελλάδος. Η κυρία Νάσση κυρίως ασχολείται με υποθέσεις εμπορικού δικαίου, εμπραγμάτου και κτηματομεσιτικού δικαίου, κληρονομιές, οικογενειακό, συνταξιοδοτικό, ποινικό και αναγνώριση αλλοδαπών αποφάσεων.

Η νομική της καριέρα ξεκινά ενώ εργάζεται στο Δημόσιο Τομέα Scholar στο νομικό τμήμα του Δήμου της Νέας Υόρκης, ταυτόχρονα στο δικαστήριο οικογενειακών διαφορών και αργότερα στο Γενικό Τμήμα Αγωγών. Η κυρία Νάσση επίσης εργάστηκε για το Εφετείο της Χάγης για την Ειρήνη, ως μία δημόσια νομική συμπαραστάτης του ιδρύματος Εδουαρντ Σπέηρερ όπου ερευνούσε, ανέλυε και εισηγούνταν εγγράφως για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.  Επίσης ετοίμαζε αναφορές πολιτικών προσεγγίσεων για τον αφοπλισμό και προβλήματα ανθρώπινης ασφάλειας που κατατίθεντο στις επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης η κα. Νάσση, βοήθησε πρόσφυγες στην απόκτηση του καθεστώτος του ασύλου, στα πλαίσια δράσης της Νομικής Σχολής του Μπρούκλιν με την ονομασία «Εφαρμοσμένο πρόγραμμα για ασφαλή λιμένα της Νομικής Σχολής του Μπρούκλιν». Μεταξύ άλλων ζητημάτων εργάστηκε ως ιδιώτης δικηγόρος, σε περιπτώσεις συνδιαλλαγής με την υπηρεσία μετανάστευσης και πολιτικού ασύλου, ενώπιον του  Μεταναστευτικού Δικαστηρίου των Η.Π.Α. εκτός των άλλων θεμάτων διεθνούς δικαίου.

Ως δικηγόρος εμπλεκόμενη σε διεθνείς υποθέσεις, η κυρία Νάσση αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα της ως διεθνής δικηγόρος στην Ελλάδα. Με επιτυχία ίδρυσε το δικό της δικηγορικό γραφείο «Νάση και Συνεργάτες» το 2005.

Η κυρία Νάση είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών [τιμή από το Κολλέγιο Χάντερ, του Πανεπιστημίου της πόλης της Νέας Υόρκης.] το 1999 και νομικός διδακτορικού επιπέδου από τη Νομική Σχολή του Μπρούκλυν το 2002. Το 2003 έγινε δεκτη στον δικηγορικό σύλλογο της Νέας Υόρκης. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα, έγινε μέλος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης το 2005.

Η κ. Νάσση διδάσκει επίσης στη σχολή του Αμερικάνικου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, μαθήματα διεθνούς δικαίου, διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκό δίκαιο. Είναι μέλος της ένωσης δικηγόρων των Η.Π.Α., της Νέας Υόρκης, του Μπρούκλυν, του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Είναι επίσης μέλος της ένωσης του Πύργου (Οργανσιμός για την γυναικεία εργασία και επιχειρηματικότητα στην Θεσσαλονίκη), καθώς και στο διοικητικό συμβούλιου του πολιστικού ιδρύματος Αθανασιάδη στην Νέα Υόρκη.

Τηλ. Επικοινωνίας 2310551001 και 0030 6973757676

ΜΑΡΙΑΝΑ ΤΖΟΥΛΗ

Η  Μαριάνα Τζούλη με καταγωγή από τον Τύρναβο της Λάρισας είναι δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διαθέτει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας και άριστη γνώση των προγραμμάτων του Office. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενώ πρόσφατα κατέστη κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με Θέμα: Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας. Στη Διπλωματική της Εργασία πραγματεύτηκε το Θέμα: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ηλεκτρική Ενέργεια, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Δίκαιο. Μέσω αυτού μελέτησε εις βάθος όλο το νομικό και διαδικαστικό πλέγμα (Οδηγία 2009/28/ΕΚ και Ν.3468/2006 αλλά και όλη την προγενέστερη Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία και Νομολογία) που αφορούσε την πορεία και όλα τα στάδια που απαιτούνταν να διανυθούν μέχρι τη λειτουργία Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Α.Π.Ε. (π.χ. Άδεια παραγωγής, Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.), Άδεια Εγκατάστασης, Άδεια Λειτουργίας κτλ.). Ακόμη μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως σε κάθε ενεργειακό θέμα που ανακύπτει όπως αγωγοί Φυσικού Αερίου, Εξέδρες Πετρελαίου, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέγειας. Όπως και σε κάθε θέμα που ανακύπτει σχετικά με την Ενέργεια στη Θάλασσα αλλά και όσον αφορά την Ενέργεια και τις συνέπειές της στο Περιβάλλον ιδίως για Εγκαταστάσεις Ηλεκτρικής Ενέργειας από Α.Π.Ε. σε ευαίσθητα και ευπαθή οικοσυστήματα όπως είναι τα νησιά ιδίως τα μικρά και απομονωμένα αλλά και τα δάση και τις αναδασωτέες εκτάσεις  που απαιτείται και η λήψη Άδειας Επέμβασης σε Δάσος ή Δασική Έκταση και η μελέτη και εξέταση όλων αυτών σε σχέση με το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης αλλά και σε σχέση με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Α.Π.Ε.. Ενώ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και κάθε ζήτημα που σχετίζεται με τα Δίκτυα Ενέργειας και τη Μεταφορά και τη Διανομή ενέργειας τόσο σε Εθνικό αλλά και σε Διασυνοριακό αλλά και σε Διευρωπαϊκό Επίπεδο. Είναι νομική σύμβουλος μικρών και μεσαίων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικεύεται στο Διοικητικό και στο Αστικό αλλά και στο Εμπορικό Δίκαιο. Συγκεκριμένα συχνό θέμα διοικητικού δικαίου που ασχολείται αποτελούν τα διοικητικά πρόστιμα αυθαιρέτων, οι νομιμοποιήσεις και οι ενστάσεις ενώπιον του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. για παραβιάσεις της εργατικής και ασφαλιστική νομοθεσίας.

Στο εμπορικό δίκαιο αναλαμβάνουμε την ίδρυση και την λειτουργία κάθε μορφής προσωπικής και κεφαλαιουχικής εταιρείας. Έχουμε εμπειρία στην συγγραφή καταστατικού προσαρμοσμένο στις ειδικές σχέσεις των εταίρων και του σκοπού της κάθε εταιρείας. Συνεργαζόμαστε με έμπειρους λογιστές και αναλαμβάνουμε την διεκπεραίωση των διαδικασιών ενώπιον των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών (υπηρεσία μίας στάστης, Γ.Ε.ΜΗ., Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α. κ.τ.λ.).

Επίσης θέματα εκδοτικών συμβάσεων, συγγραφικά δικαιώματα, συγγενικά δικαιώματα, αποτελούν υποθέσεις του χαρτοφυλακείου μας. Εκτός τούτων χειριζόμαστε θέματα οικογενειακού δικαίου, διαζύγια, διατροφές με την εχεμύθεια και την προσοχή που απαιτούνται. Υιοθεσίες και των δύο τύπων έχουν διεκπεραιωθεί επανειλημμένως από το γραφείο μας.

Έλεγχοι τίτλων, εξακρίβωση βαρών, κτηματολογικές διαφορές, εξαλείψεις υποθηκών, άρση προσημειώσεων, μισθωτικές διαφορές και κάθε θέμα που αφορά μίσθωση και πώληση ακινήτων αναλαμβάνονται από το γραφείο μας σε συνεργασία με έμπειρους συμβολαιογράφους.

Τηλέφωνα  Επικοινωνίας: 2310551001 και 6933369862